Sernik na zimno z truskawkami

Tchnienie lata,
lekkie jak piórko
rozpływające się w ustach
kuszące
zachwycające ;))


Spód:
15 szt herbatników czekoladowych
4 łyżki masła
szklanka posiekanych orzechów włoskich

Masa serowa:
serek homogenizowany waniliowy 700 g
250 g śmietany kremówki
4 łyżki cukru pudru
 2 łyżki żelatyny
500 g truskawek


Posiekane orzechy i zmielone herbatniki zalej rozpuszczonym masłem, wymieszaj. 
Masą wyłóż dno tortownicy o średnicy 24 cm i wstaw do lodówki.

Kremówkę ubij , dodaj partiami cały czas mieszając cukier i serek. Żelatynę rozpuść w pół szklanki gorącej wody, ostudzoną wlewaj do masy cały czas miksując. 
Boki tortownicy obłóż folią spożywczą. Na spód wyłóż większą część masy serowej, wciśnij w nią truskawki, wyłóż resztę masy. Wstaw do lodówki na kilka godzin. 
Przed podaniem obsyp płatkami migdałowymi. 


Smacznego!!

7 komentarzy:

  1. Ależ pysznie wygląda ten serniczek.:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam serniki na zimno, kojarzą mi się z moim dzieciństwem :) zawsze robiła je mama. Ten wygląda bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zdecydowanie zachwycające :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepyszny, miała przyjemność osobiście spróbować...:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ;)) haha tak dużo gości nie było, mogę się domyślać komu tak smakowało ;))

      Usuń

Copyright © 2016 Czekoladowy zawrót głowy , Blogger